img

Sr. HR Consultant

Ben jij die ervaren HR Consultant die klaar is voor de volgende stap?
Heron Healthcare groeit: nieuwe opdrachtgevers weten Heron Healthcare te vinden en bestaande opdrachtgevers geven ons steeds meer werk. Daarom zoeken wij een ervaren Consultant HR die klaar is voor de volgende stap. Beschik jij over uitstekende schrijf- én mondelinge vaardigheden? Heb je uitgebreide kennis van HR processen en ben je in staat om volledig autonoom HR oplossingen van hoge kwaliteit te realiseren? Lees dan snel verder!

Heron Healthcare is een HR Adviesbureau voor de gezondheidszorg. Momenteel werken we met 2 HR consultants, een Office Manager en de directeur die een flink gedeelte van zijn tijd eveneens fungeert als HR consultant. We voeren de werkzaamheden voornamelijk uit vanuit ons kantoor in Bergschenhoek en hebben we altijd minstens één stagiair die bij ons stage loopt. Opdrachtgevers waarvoor we werken vallen altijd in het MKB segment, variërend van enkele medewerkers tot ongeveer 150.

HR beleid gericht op resultaat
Praktisch betekent dit: niet alle medewerkers met ‘manager’ op het visitekaartje de vergaderruimte insturen, maar een gedegen HR cyclus opzetten voor de klant. Gemakkelijk uitvoerbaar en conform de normen vanuit bijvoorbeeld de cao of een keurmerk (bijvoorbeeld ZKN, HKZ, NHG). Niet met zijn allen een touwtje beethouden om zo in ‘verbinding te staan’, maar zorgdragen voor een strak georganiseerde HR afdeling voor de opdrachtgever. Geen ‘laaghangend fruit plukken’, maar een goed advies geven omtrent een lastig arbeidsrechtelijk vraagstuk.

Dat is Heron Healthcare. En wij zijn op zoek naar een Sr. Consultant HR voor minimaal 32 uur per week. Werk je graag aan concrete oplossingen, beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, heb je een scherp oog voor details, houd je gemakkelijk overzicht over meerdere processen en projecten, ben je vriendelijk, service- en resultaatgericht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie omschrijving
Een groot gedeelte van je tijd besteed je aan het coördineren en uitvoeren van HR projecten voor opdrachtgevers. Je vormt een eerste aanspreekpunt voor onze klanten en hun medewerkers. Je bent eindverantwoordelijk voor alle output en resultaten en kunt daarbij volledig autonoom werken. Je hebt snel in de gaten waar de kwaliteiten van je teamgenoten liggen en werkt optimaal met hen samen. Je realiseert het eindresultaat van een opdracht met hoge kwaliteit.

De inhoudelijke werkzaamheden zijn zeer divers, maar liggen uiteraard wel (bijna) altijd op het gebied van HR. Samen met het team werk je bijvoorbeeld een IFMS protocol uit, pak je een lastig re-integratietraject op, ontwikkel je een strategisch opleidingsplan en begeleid je op basis van dit opleidingsplan een subsidieaanvraag. Je zorgt ervoor dat een audit bij de opdrachtgever goed verloopt en coördineert grote projecten, zoals het uitwerken van een groot aantal HR processen en het opzetten van een HR afdeling voor een opdrachtgever.

Je werkt samen met 2 HR consultants, een Office Manager (die zo nu en dan ook werkzaamheden verricht voor de HR administraties van opdrachtgevers) en (meestal) een stagiair. Je zorgt ervoor dat werkzaamheden tijdig worden uitgevoerd en je bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de producties. Jij trekt de kar en verliest daarbij ook het financiële aspect van een project niet uit het oog. Ook lever je met jouw team een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe, gestandaardiseerde HR producten en diensten die Heron Healthcare aantrekkelijker maken voor nieuwe klanten. Tot slot verbeter je de interne organisatie van Heron Healthcare door meer structuur in de werkprocessen aan te brengen.

Kortom: samen met een klein team als eindverantwoordelijke hoogwaardige personeels- en HR-oplossingen creëren is echt jouw ding.

Functie eisen

 • Afgeronde HBO of WO opleiding;
 • Je hebt aantoonbare kennis van HR processen en bent in staat om autonoom en als eindverantwoordelijke op vrijwel alle vlakken van HR te opereren;
 • Elementaire kennis van het arbeidsrecht is een vereiste;
 • Enkele jaren werkervaring binnen de advieswereld is een stevig plus;
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden. Je bent in staat zowel juridische documenten (bijvoorbeeld een personeelsregeling of arbeidsovereenkomst) als andere zakelijke documenten (bijvoorbeeld een personeelshandboek of een aantrekkelijke vacaturetekst) van hoge kwaliteit te produceren, waarbij je de nette opmaak ook niet vergeet;
 • Ook in de mondelinge communicatie ben je sterk. Je beschikt over overtuigingskracht, tact en adviesvaardigheden;
 • Je bent analytisch, een goede planner, vriendelijk en servicegericht, maar ook een tikkie eigenwijs;
 • Je bent organisatorisch sterk en kunt gemakkelijk het overzicht bewaken bij de uitvoering van meerdere, simultaan lopende projecten;
 • Het is voor jou geen probleem om even de telefoon te pakken en iets geregeld te krijgen. Je wacht niet passief het antwoord op een verstuurd e-mailberichtje af. Sowieso ben je niet zo van het mailen. Je hebt zelfvertrouwen en belt liever om zaken geregeld te krijgen;
 • Een grote mate van zelfstandigheid;
 • Je bent niet allergisch voor onze vrolijke kantoorhond Jeppe.

Ons aanbod
Veel zelfstandigheid: je kunt naar eigen inzichten adviezen, casussen, beleidsstukken, systemen, processen en zelfs complete HR afdelingen ontwerpen, uitwerken en implementeren. Hoe jij je werk doet, maakt ons niet uit. Het resultaat, een adequate oplossing voor onze klant, is wat telt. Uiteraard bieden we een goed salaris, hetgeen sterk afhankelijk is van jouw huidige niveau van kennis en ervaring, maar gedacht kan worden aan een range van € 3.500,- tot € 4.800 bruto per maand. Doorgroeimogelijkheden liggen met name in de richting van het coördineren van complexere HR projecten en/of in de richting van het oppakken van commerciële activiteiten, waarbij je de opdrachtgever overtuigt van jouw concepten en ideeën en vervolgens de opdracht in zijn geheel uitvoert, al dan niet in samenwerking met collega’s. Hierbij bieden we uiteraard mogelijkheden voor opleidingen en trainingen. Al met al zijn de verdere perspectieven dus mede afhankelijk van jouw mogelijkheden en ambities.

Solliciteren
Stuur een overtuigende brief waarom jij de juiste persoon bent voor deze functie naar vacature@heronhealthcare.nl. Die brief vinden we erg belangrijk, omdat dit zoveel meer zegt dan een CV. Als jij de moeite neemt om te reageren met een mooie brief, zullen wij altijd een reactie terugsturen, maar sollicitaties zonder brieven nemen wij niet behandeling. Mocht je verdere vragen hebben of meer informatie wensen, dan kun je contact opnemen met Christiaan Witteman, directeur van Heron Groep B.V, via 06 – 282 438 69. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

HERON HEALTHCARE © 2021

Heron Healthcare is een handelsnaam van Heron Groep B.V.

Ontwerp & realisatie Shadow IS